Credo – Skrei, lever og rogn

Credo – Skrei, lever og rogn

credoskreiVi var vi på Credo og spiste dagens middag i baren over restauranten. Hva kan jeg si, bortsett fra fantastisk god mat.

Baren på Credo er ganske liten og man sitter relativt trangt på små bord, men for en enkel middag som disse serveringene er så er det ikke noe problem, tanken er jo ikke å sitte der i mange timer uansett. Det er derimot ett veldig populært tilbud, så bord må bestilles, med mindre man vil spise i baren.

De serverer dagens kjøtt (150,-), dagens fisk (150,-) og dagens treretters (280,-) hver dag, og da noen dager med spesielle tema i forhold til årstidene og råvarene som er tilgjengelige. I går, skrei, lever og rogn.

Maten var som sagt fantastisk, skreien var perfekt trekt, rognen var skjært i skiver og stekt i smør og lett saltet, slik at den fikk en litt salt stekeskorpe, men var fortsatt fin og mør midt i, levra var lett trukket i saltet eddikvann med løk og laurbærblader. Dette ble servert med en delikat smørsaus med persille, kokte nypoteter og kokte gulerøtter. I tillegg fikk vi selvsagt en stor kurv med godt brød, flatbrød og majones i det vi satte oss.

Trude spiste en panna cotta med appelsin og hakkede hasselnøtter til dessert, jeg gikk for en dobbel espresso. Desserten var ganske enkelt suveren, panna cottaen var satt perfekt og smakte godt av vanilje, men ikke for mye, frukten og spesielt hasselnøttene tilførte en fin kontrast.

Credo har en godt utvalg av viner, men selger Calles Riesling som husets hvite (180,- for en halv liter), så valget var ganske enkelt vi gikk for den.

Så en middag midt i uka på Credo anbefales, ikke trenger det bli fryktelig dyrt heller.Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.