Referanser

Referanser


Her er det noen av de jeg har laget mat for sier om meg og maten min.

 

Bursdagsfeiring med tapas

Da jeg skulle feire bursdagen min i fjor bestemte jeg meg for å invitere nært sagt alt av slekt, venner og naboer, og hørte først med Tore om han hadde mulighet til å lage mat. Jeg ville ha tapas, og tapas ble det!
Noe av det første Tore lagde var barbequesaus. Vi har bodd her siden 2005, og er brukbart interesserte i å lage mat selv, men så godt som det luktet på kjøkkenet vårt har det aldri luktet tidligere!!
Vi fikk også kjøttboller, brød, og en hel del retter som jeg aldri hadde klart verken å tenke ut eller lage. Brødet var noe av det første det ble tomt for, og alle sa at det var det beste brødet de hadde smakt.
Jeg har tidligere ikke vært noen kjempefan av blåskjell, men de Tore lagde var helt nydelige. Jeg rakk selvfølgelig også å få med meg hvordan de ble tilberedt, så det har vi spist flere ganger i ettertid, riktignok ikke gratinert med masse snadder, men fortsatt knakende godt.

Det aller kuleste er at Tore skal hit igjen og lage mat. Flere ganger.

Morten

 

 

 

Bryllupsmiddag

Tore laget mat i vårt bryllup til over 60 personer; en tre-retters bestående av både fisk, viltkjøtt og dessert. I tillegg ble vi servert en fantastisk hvilerett og nattmat som en del av pakka.

Før selve festen stilte Tore opp med en prøvemiddag, hvor vi diskuterte rettene for seg og sammen kom frem til eventuelle forbedringer. Her satte vi også opp drikkemenyen, for optimal kombinasjon av smaker.

Etter prøvemiddagen var vi begge veldig trygge på at dette kom til å bli en fantastisk bryllupsmiddag – og forventningene sviktet ikke. Tore mestret til det fulle å tilberede utsøkt mat til mange personer, uten å kompromittere på kvaliteten. Tore har en lidenskapelig og vitenskapelig tilnærming til matlaging – her er det ingen tilfeldigheter hva gjelder smakskombinasjoner, råvarer og tilbereding.

I tillegg var Tore en fantastisk person å ha til stede i bryllupet vårt. Med sin særegne ro, men samtidig måbevissthet, klarte han i følge med sine hjelpere å skape en fantastisk atmosfære, både i festsalen og på kjøkkenet. Det sier sitt at Tore, etter brudeparet, kanskje var festens mest populære person å føre samtale med etter at maten var fortært! Selv de mest bevandrede hva gjelder gourmetmat var interessert i å få vite hvordan vår matopplevelse ble gjort mulig. Og Tore snakket velvillig med alle som var interesserte.

– Elisabeth Kathleen Ofstad og Bjørnar Kvernevik, gift juli 2012.

 

 

Bryllupsmiddag og konfirmasjon

Etter uhemmet skryt av Tores mat blant venner og bekjente som hadde hatt æren av å smake, bestemte vi oss for å hyre inn den sagnomsuste kokken da vi skulle gifte oss i 2012. Vi hadde ingen andre konkrete forventninger til middagen annet enn at vi ville ha helgrillet lam på menyen.
I tillegg til at han er en veldig trivelig og effektiv fyr, så viste det seg at maten var minst like god som forventet. Helgrillet lam kan erfaringsmessig være en utfordring, men det lammet vi fikk servert var utrolig mørt og saftig. Tilbehøret var fortreffelig. Desserten bestod av en panacotta. Denne var så god at diverse familiemedlemmer stadig prøver å lage tilsvarende, ofte etterfulgt av kommentaren «men den Tore lagde i bryllupet deres var jo så innmari god».

Siden maten i bryllupet ble så fortreffelig hyret vi inn Tore igjen da eldstedatteren skulle konfirmeres. Denne gangen laget han en nydelig tapas. Lettspist og variert, noe som falt godt i smak hos 15-åringen og alle hennes gjester.

Anbefales!

Mvh
Stina Therese Lorås Hessaa


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.