Tyrkisk Linsesuppe
Hverdagsmat på bordet i dag, Tyrkisk linsesuppe er en tykk og god suppe som virkelig passer til de litt mørke, kalde vinterdagene vi er inne i nå. Suppen er veldig enkel å lage og tar ca. en halv time med forberedelser og koking.
Til 4 personer
2 fedd hvitløk
1 løk
1 ts paprikapulver
1 dl røde linser
400 g hakkede tomater på boks
1 liter grønnsakskraft eller kyllingkraft
1/2 dl bulgur
Kayenepepper
1 ts Spisskumen
1 ss honning, gjerne akasiehonning
Salt og pepper
1/4 sitron
Smør og olje til steking
- Rens og hakk løk, finhakk hvitløk.
- Surr løken blank i en gryte med smør og olivenolje, tilsett hvitløk og surr videre.
- Ha i paprikapulver, spisskummen og linsene (sjekk at de ikke krever bløtlegging)
- Tilsett kraft (ev. vann og buljongterning).
- Kok opp og la putre i 20 min.
- Tilsett bulgur, en skivspiss kayenepepper og tomatene. La putre viderer i fem minutter.
- Tilsett honning og ferskpresset sitronsaft.
- Smak til med salt og pepper.
Server rykende varm med godt brød.