Cottage Pie
Ikke pai i den klassiske forstanden, men mer en varm gryterett med et lokk av potetmos. En rett vi ofte faller tilbake på her i huset, eller når jeg lager mat for andre og det skal være enkelt, greit og godt. Cottage pie er rett og slett en shepards pie, men uten fårekjøtt. Jeg lager flere varianter av denne, noen ganger veldig enkel, men når jeg har tid til å la den stå å putre, da lager jeg denne varianten.
Du trenger til fire persjoner.
800 gram oksekjøtt i små terninger eller kjøttdeig
1 gul løk, skåret i små terninger
3 gulerøtter skåret i terninger
150 gr bacon
En god neve frosne erter
God oksekraft, nok til å dekke kjøttet og grønnsakene i formen din.
2 ss worchestershire sauce
3-4 ss hvetemel eller maizenna
Godt med pepper og litt salt
Stek kjøttet brunt i panna sammen med bacon. Blank løk og tillsett gulerøttene. Bland med kjøttet og baconet.
Legg lagvis kjøttblandingen, dryss med litt mel eller maizena og en del av ertene mellom hvert lag. Fortsett slik til alt er fordelt, pass på å salte og pepre litt i mellom hvert lag. Tilsett kraft med sauce og fyll opp til ca. en cm under kjøttet. Fordel potetmos over, enten med en sprøytepose eller bare fordel det over med en skje. Bruker du skje, kan du med fordel bruke en gaffe til å skrape opp potetmosen for å få litt flere crispy topper når du steker det.
Stek midt i ovnen på 150 grader i 40-50 eller til du synes potetmosen ser fin og gyldenbrun ut. Ta ut og la retten sette seg i 10-15 minutter.
Smaker enda bedre hvis den får stå i kjøleskapet til dagen etter og varmes opp.
Serveres med en enkel salat og en god øl i glasset.
Velbekomme