Nøttesnadder

Nøttesnadder

Toasted Mixed Nuts with Poached Dried Fruit in a Wooden BowlDet har vært stille fra meg her på bloggen en stund nå, men jeg har ikke sluttet å lage mat av den grunn. Forhåpentligvis så kommer det mer i tiden framover.

Jeg lagde denne nøtteblandingen som smaksprøve til et arrangement jeg var med på for en stund siden.

Du kan stort sett bruke hvilke nøtter du selv ønsker, jeg brukte mandler, hasselnøtter og cashewnøtter. I tillegg hadde jeg i litt tørket ananas, fersken og papaya

 

Jeg må advare, dette er avhengighetsskapende, har du først tatt litt er det vanskelig å stoppe.

Til en stor porsjon trenger du:

200 gr mandler

200 gr hasselnøttkjerner

200 gr cashewnøtter

100 gram tørket papaya

100 gram tørket ananes

1 ts kardemomme

1 ts kanel

3 ss maldonsalt

1 ts røkt paprikapulver

100 gr sukker

1 ss smør

litt vann

 

Smelt vann og sukker i en stor kaserolle, tilsett nøtter og rør rundt til sukkeret er smeltet rundt nøttene som en seig masse, mye på samme måte du ville laget brente mandler. Tilsett krydder og tørket frukt. Helt på slutten før avkjøling så rører du inn smøret. Spre utover på bakepapir i så tynt lag som mulig. la avkjøle og brekk opp.

 

Velbekomme

 Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.