Tom yum
En enkel og fantastisk suppe til middag i dag. Tom yum er en utrolig populær suppe fra Thailand og Laos, men det finnes versjoner fra mange plasser, dette er min versjon.
Suppen kan lages så sterk som man selv ønsker så klart, men litt varme fra chilien bør det være. Jeg synes denne er utrolig god og passer jo perfekt nå som det begynner å gå mot kaldere tider. Den tar heller ikke lang tid å lage, noe som ikke er å forakte.
Ingredienser (4 personer):
1 liter kyllingkraft, eller buljong
2 stenger sitrongress, grovt hakket
5 cm revet galangal eller ingefær, galangal er en rotvekst ganske lik ingefær, men litt sterkere i smaken
1 bunt koriander
1 stor pose sopp, champignon eller østersopp er fint
3 kyllingfilleter
2 lime
1 ss brunsukker
2 ss Østersaus eller fiskesaus
3-4 Kaffir lime blader, kan sløyfes.
fersk chili til smak.
1 boks kokosmelk
Sånn gjør du det:
Kok opp kyllingkraft, skjær opp soppen i passelig biter og brun kyllingen i en stekepanne. Tilsett galangal\ingefær, sitrongress, lime, brunsukker, kaffir-lime. Tilsett chili og kokosmelk til smak, la småputre i noen minutter og tilsett sopp, hakket koriander og kylling rett før servering
Vil du ha litt mere mat i suppen kan den godt serveres med egg eller glassnudler.
Velbekomme
Tore
Ka e forskjellen på denne og tom ka gai?
Tom ka gai har vel ikke tradisjonelt fiskesaus i seg hvis jeg ikke husker helt feil. tror det er den stort sett eneste forskjellen på den måten jeg lager den.
Hmm. Da er d tom yum jeg driver å lage da…
Men godt er det uansett 🙂