Bbq saus

Bbq saus

_F1D0012

I forbindelse med at en gjeng skulle lage mat på Storåsfestivalen i år så hadde vi behov for en god grillsaus å ha over helstekte grisen vi skulle servere. Etter endel tester i mange sammenhenger kom jeg fram til denne oppskriften. Vi er litt utenfor sesong nå, men hold på den til grillsesongen starter igjen, eller lag langtidsstekt svineskulder i ovnen hjemme og server på ett godt stykke brød med denne grillsausen over, en garantert suksess.

 

 

Til 1 liter saus trenger du.

1 liter eplejuice
3 dl ketchup
1 dl Heinz Chilisaus
2 ss Brunsukker
2 ss Spisskummen
2 ss Tørket koriander
6 fedd Hvitløk
3 sjalottløk
Litt olje til steking
Salt
Pepper

Skjær sjalottløk og hvitløk i store biter, skrelling og slikt er ikke så utrolig nøye, for dette skal siles ut uansett. stek sjalottløk i olje til løken blir blank, tilsett eplejuice og reduser til du har 7dl ca, tilsett de andre ingrediensene og reduser til du har 0,9-1l saus igjen, det er helt greit å redusere den mere, du vil da få en tykkere og mer smaksrik saus. Sil sausen og hell på dertil egnet beholder.

Denne sausen passer perfekt til alt av grillet eller stekt kjøtt, reduser den til en halvliter så har du en fantastisk burgerdressing eller saus til spareribs.

Velbekomme

Tore2 thoughts on “Bbq saus”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.