Kanskje verdens beste potetsalat

Person holding a dish of potato salad (close-up)

Våren er her og grillsessongen nærmer seg med stormskritt, i den forbindelse tar jeg en råsjans og lanserer det jeg mener sansynligvis er verdens beste potetsalat.

Jeg har helt sikkert tatt oppskriften fra noen andre, men har modifisert den såpass med årene at jeg med stor sikkerhet kan si at dette er min versjon.

Denne oppskriften er som mange andre av mine oppskrifter ikke så fryktelig avansert i utførelsen, men den har endel gode smakskombinasjoner, og ikke minst den har godt med potetsmak takket være de råstekte potetene. I en tradisjonell potetsalat med kokte poteter synes jeg den gode potetsmaken forsvinner når de porøse potetene kommer i kontakt med resten av ingrediensene. Ved å råsteke de så får man en tynn hinne ytterst som beskytter potetene litt og man får da en god smak av myk og lun potet når man tygger i en bit samtidig som man får smaken av de andre ingrediensene.

Jeg tilsetter ikke hvitløk direkte i denne retten, for jeg synnes rå hvitløk i potetsalat ofte dreper smaken av de andre ingrediensen, så jeg velger å parfymere serveringsbollen med å gni den med en halvt hvitløksfedd, når rømmen kommer i kontakt med bollen får man et fint hint av hvitløk uten at det blir dominerende.

Jeg bruker også litt chili sammen med de råstekte potetene, når chilien blir stekt sammen med potetene på denne måten får de en fin sødme som balanseres mot det syrlige i rømmen.

 

Du trenger til 8 personer

8-12 store poteter i båter

1 boks rømme

1 pose majones

1 rød chili

1 fedd hvitløk

1 potte fersk kruspersille

Litt rapsolje

Salt og pepper

  • Forvarm stekovnen til 175C
  • Skjær potetene i båter og legg de på ett bakepapir på et stekebrett, ha på litt rapsolje, salt og pepper til smak.
  • Råstek i 45-50 minutter, potetene skal være mørkt gyldne og ha en fin stekeskorpe.
  • Finhakk chili og spre over poteten etter 20-25 minutter
  • Skjær hvitløken i to på langs og gni innsiden av serveringsbollen med hvitløk. Vil du ha litt kraftigere hvitløkssmak så ha litt olje i bollen og bruk denne til å gni hvitløken med.
  • Bland rømme og majones i bollen, la stå.
  • Avkjøk potetene til de er lune.
  • Bland alt i bollen
  • Finhakk persille og tilsett
  • Server.

Velbekomme.

Sinnakokken.

One Comment

Leave a Reply