Salmalaks med soyasjysaus

Salmalaks med soyasjysaus

laks

Her er dagens middagsforslag, en enkel men smakfull rett som tar kort tid å lage. Jeg bruker ofte potetmos til denne retten, jeg synes det passert fint til laksen og den litt salte soyasjysausen.

Denne lakseretten er en slager her i huset og er testet med stort hell på barn, så det er jo i seg selv et “selling point”. I dette tilfellet har jeg brukt salmalaks siden den har mye bedre kvalitet enn de frosne filetene man får kjøpt. Man må selvsagt ikke bruke det, velg det budsjettet tilsier. Når det er sagt anbefaler jeg alle til å prøve den med salmalaks en gang, det blir en helt annen rett.Du trenger, til 4 personer.800 gram salmalaks, eller annen laksefilet
1 ss usaltet smør
2 sjalottløk
1 dl soyasaus
1 dl østerssaus (finnes som regel i de fleste butikker med litt utvalg)
1 ts Ingefærpulver eller revet fersk ingefær
1 ts hvitløkspulver eller finhakket fersk hvitløk
Gulerøtter
PastinakkOg potetmos.

Fremgangsmåte:

Lag potetmos.
Skjær gulrot og pastinakk i terninger og kok opp vannet til disse. Kok disse i noen minutter rett før laksen er ferdig.

Sausen lager du slik; smelt smøret i en liten kasserolle, tilsett grovhakket sjalottløk og la det varmes litt før du tilsetter soya- og østerssausen, rør godt sammen. Tilsett ingefær og hvitløk og la stå på svak varme til servering.

Stek laksen i litt smør og olje, stek den akkurat som du liker.
Jeg foretrekker at den er ganske løs og flaker seg fint, noen liker den litt bedre stekt.

Legg potetmos på tallerkenen, legg laksen på potetmosen, dander gulrot og pastinakk rundt, ha over en til to spiseskjeer med saus over laksen, pass på å få med bare sausen, ikke krydderet. Synes du dette er vanskelig kan du med fordel sile den før du anretter.

Velbekomme!

ToreLeave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.