Fløtegratinerte poteter

Gratin dauphinoisNok en rett jeg har lurt på hvorfor folk kjøper ferdigvarianten som smaker papp, fremfor å lage sine egne fløtegratinerte poteter. Til en brøkdel av prisen, og ikke minst så smaker de hundre ganger bedre.

 

 

 

 

 

Til fire persjoner bruker jeg:

3-400 gr poteter, skåret i veldig tynne skiver, 1-2 mm,  fjellmandel fra oppdal er nok en gang en favoritt, skivene blir litt små, men smaken er verdt det.

1 gul løk skåret i tynne skiver 1-2 mm

40 gr smør

3 dl fløte

100 gr. smaksrik ost

Salt og pepper

Skjær løk og poteter i så tynne skiver som mulig, skjær tynne strimler av smøret. Forvarm stekovnen til 200 grader.

Legg poteter og løk lagvis i en ildfastform, start med poteter, ha i noen tynne skiver smør mellom hvert potetlag, salt og pepre lett, avslutt med et potetlag.

Sett ned ovnen til 175 grader

Hell over fløten og stek i ovnen på 175 grader i 20-25 minutter, spre over nyrevet ost og stek til denne er gylden. avkjøl i 10 minutter og server.

 

Velbekomme.

Leave a Reply