Tomatsuppe

Tomatsuppe

Bowl of tomato and basil soupI dag var det tomatsuppe til middag i heimen, jeg har egentlig ikke laget så mye tomatsuppe tidligere, så denne oppskriften ble til ved litt slump, basert på litt erfaring. Det er ikke så mange ingrediensene, men det er litt jobb med å flå tomater og svi paprika, men det er vel verdt det, suppen ble god, kraftig og hadde en lun og god varme fra chilien.

Du trenger veldig få redskap til denne oppskriften, men den er enklere å lage hvis du har en crème brulée brenner og en stavmikser. Utover dette trenger du en bolle med isvann, en kniv og en kjele til å koke suppen i.

 

 

 

 

For en porsjon til fire personer trenger du:

10 tomater

2 paprika

en halv purreløk

Chili til smak

1/2 ts røkt paprikapulver

1 ts merian

1 liter god kraft

fløte til servering

Godt brød.

 

  • Start med å flå tomatene, dette gjør du enklest ved å koke opp en kjele med vann, skjær ett kryss i toppen av tomatene, ha de i det kokende vannet i rundt 10-15 sekunder, ta de ut av vannet og over i bollen med iskaldt vann for å stoppe videre koking, da skal det være enkelt å fjerne skinnet ved å dra i flikene der du skar et kryss tidligere.
  • Svi utsiden av paprikaene med crème brulée brenneren din til skinnet er kullsvart, legg de en brødpose og bruk posen til å gni av skinnet, det skal løsne av seg selv.  Har du ikke en brenner kan du gjøre dette under grillen i stekeovnen, men pass på og snu de regelmessig med en klype. Ved å behandle paprikaen på denne måten får vi fram utrolig mye naturlig sødme som vil være med på å løfte smaken på suppen.
  • Skjær ut kjernen på paprikaen og grovhakk kjøttet, grovhakk purreløken, fjern den grønne stilken på tomatene og grovhakk.
  • Bland ingrediensene i gryten, tilsett kraft og kok opp, la koke i 15 minutters tid på lav varme til grønnsakene er møre, kjør til den konsistensen du vil ha med stavmikser.
  • Smak til med merian, chili, røkt paprika, salt og pepper
  • Garner med en tynn stråle fløte, og server med godt brød, hvitløksbrød er fantastisk godt til denne suppen. Vil du ha mer mat, så kok noen egg, skjær i båter og ha i suppen før servering.

Velbekommet,

Sinnakokken.

 

 2 thoughts on “Tomatsuppe”

  • Ikke ulik den jeg bruker å lage. Men i stedet for å flå tomatene ved å skolde de i kokende vann, bruker jeg å ovnsteke cherrytomater (krydret med ferskkvernet pepper). Og i stedet for fløte garneres suppen med en dressing av olivenolje og fersk finhakket basilikum.

  • Det hørtes snadder ut det også ja, jeg bruker ofte den teknikken med ovnsstekte cherrytomater for å lage pizzasaus, gir en helt fantastisk smak.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.