Kryddermix

_F1D0016I årenes løp har jeg laget mange krydderblandinger, noen som julegaver, noen til oppskrifter jeg har laget. Det har også dukket opp mange krydderblandinger fra venner som har vært på reise, som jeg har gjenskapt.

Så her kommer noen av mine mest populær krydderblandinger.

 

 

 

 

Tacokrydder:

En god gammel klassikker, ett sikkerstikk for for fredagstacoen.

2 ss malt spisskumen
1 ss tørket koriander
1 ss paprikapulver
1 ss hvitløkspulver
1 ss brunsukker
1 ts chilipulver (bruk mer eller mindre etter din preferanse for sterk mat)

Saften fra to lime og godt med fersk koriander.

Ras el hanout:

Krydderet er nesten som et universalkrydder å regne, og kan brukes til så og si all mat. Jeg synes personlig det er veldig godt til lam, og vi har prøvd det med stort hell til kylling og mange klassisk marokanske oppskrifter bruker ras el hanout med duer. Blandingsforholdet er litt etter smak og behag, i Marokko, hvor krydderet har sitt opphav har hver kydderhandler sin versjon, smak deg fra til den versjonen du liker.
Min versjon inneholder:

 

Spisskummen
Ingefær
Sort pepper
Hvit pepper
Kanel
Nellik
Sort kardemomme
Grønn kardemomme
Roseblad
Cayennepepper
Anis
Muskatt
Koriander
Gurkemeie
Paprika
Fiskekrydder:
Salt
Paprika
Sennepskorn
Hvitløk
Chili
Dill
Pepper.
Køfte, tyrkiske kjøttboller, Kebab:
Sort pepper,
Paprika
Spisskum
Cayennepepper
Hvitløk
Gurkemeie
Koriander
Oregano
 
Velbekomme,
Tore

3 Comments

  1. svanemsli
    March 4, 2016

    test

Leave a Reply