Krydder

VrangTante Brun  serverte oss en bedre middag for noen uker siden, da hun kom luskende med en pakke  hun hadde bestilt fra et britisk firma som heter Seasoned Pioneers.
Hva inneholdt så denne skattekisten? Jo, krydder av alle slags typer som det er vanskelig eller nesten umulig å få tak i på normalt vis i Norge.

Så sporenstreks etter hjemkomst ble katalogen og hjemmesiden deres studert til øyet ble stort og vått, her skulle det bestilles, og som sagt så gjort.

Bestilling ble plassert og en liten uke etter på kom det en pakke i posten med de vidunderligste krydder.

Jeg bestilte i denne omgangen.

  • Ras-el-hanout, ett Marokkansk krydder, perfekt til blant annet lam.
  • Galangal, fra Thailand, brukes blant annet i tum-yum, smaker litt som ingefær, men med litt pepper og sitron smak i tillegg
  • Tamarind, fra Indonesia, pasta fra frukten av tamarind treet, syrlig, frisk frukt smak.
  • Chinese five spice, krydder blanding fra Kina, brukes mye i frityr, til kylling og i marinader.
  • Harissa, en krydderblanding fra Afrika, supersterk, men med frisk smak sitron, mint og koriander, tradisjonelt brukt i Nord Afrika som dip.
  • Whole long pepper, Indonesia, lang pepper, brukes gjerne med fisk eller i stuinger. Kjøpte denne fordi Heston Blumenthal bruker den i sin chili-con-carne oppskrift, som står på listen over oppskrifter som skal testes.
  • Thai holy basil, Thai basilikum, Thailand, basilikum smak, men med overtoner av mint, frisk og god.

Så nå er det bare å finne oppskrifter og teste krydderet i maten, rekk opp hånda de som vil være i testepanelet.

Leave a Reply