Tom yum

Tom Yum - Copy

En enkel og fantastisk suppe til middag i dag. Tom yum er en utrolig populær suppe fra Thailand og Laos, men det finnes versjoner fra mange plasser, dette er min versjon.

Suppen kan lages så sterk som man selv ønsker så klart, men litt varme fra chilien bør det være. Jeg synes denne er utrolig god og passer jo perfekt nå som det begynner å gå mot kaldere tider. Den tar heller ikke lang tid å lage, noe som ikke er å forakte.

Ingredienser (4 personer):

1 liter kyllingkraft, eller buljong
2 stenger sitrongress, grovt hakket
5 cm revet galangal eller ingefær, galangal er en rotvekst ganske lik ingefær, men litt sterkere i smaken
1 bunt koriander
1 stor pose sopp, champignon eller østersopp  er fint
3 kyllingfilleter
2 lime
1 ss brunsukker
2 ss Østersaus eller fiskesaus
3-4 Kaffir lime blader, kan sløyfes.
fersk chili til smak.
1 boks kokosmelk

Sånn gjør du det:

Kok opp kyllingkraft, skjær opp soppen i passelig biter og brun kyllingen i en stekepanne. Tilsett galangal\ingefær, sitrongress, lime, brunsukker, kaffir-lime. Tilsett chili og kokosmelk til smak, la småputre i noen minutter og tilsett sopp, hakket koriander og kylling rett før servering

Vil du ha litt mere mat i suppen kan den godt serveres med egg eller glassnudler.

Velbekomme

Tore

4 Comments

  1. Maria
    February 12, 2013

    Ka e forskjellen på denne og tom ka gai?

  2. Sinnakokken
    February 12, 2013

    Tom ka gai har vel ikke tradisjonelt fiskesaus i seg hvis jeg ikke husker helt feil. tror det er den stort sett eneste forskjellen på den måten jeg lager den.

  3. Maria
    February 13, 2013

    Hmm. Da er d tom yum jeg driver å lage da…

  4. Sinnakokken
    February 13, 2013

    Men godt er det uansett 🙂

Leave a Reply