Soppstuing og maisstuing

Soppstuing og maisstuing
toremat-5572
Forrige helgs bursdagsbarn hadde ordnet hytte for vennegjengen, og gikk hardt inn for maisstuing til biffen så da da måtte det jo bli det. Samtidig elsker samboen sopp, og insisterte på soppstuing til hyttebiffen. Så da ble det to fantastiske stuinger på et fat.

 

SoppstuingDette er en oppskrift som har fulgt meg i mange år. Jeg byttet den til meg fra en kompis, hans oppskrift på soppstuing mot min oppskrift på perfekt potetsalat. Jeg er ikke sikker på hvem som kom best ut av det byttet, begge oppskriftene er fantastiske.Jeg bruker ofte denne stuingen når jeg serverer kjøtt, den komplementerer den kraftige kjøttsmaken nydelig, samtidig som den er rask og enkel å lage.

Til fire personer trenger du:
Nok sopp, en pose eller litt mindre. Gjerne champignon eller kantarell. Shitake og østerssopp blir litt løse i konsistensen.
1 bunt vårløk
2-3 ss creme fraiche
Salt, pepper
Godt med smør til steking.

Start med å kutte soppen i passe tykke skiver, 2-3mm. Hakk vårløken i tynne skiver. Stek sopp og vårløk sammen i smøret. Tilsett creme fraishen og smak til med salt og pepper. Voilá!

Maisstuing

En oppskrift jeg har fått av en venninne som er en suveren kokk, dette er min tilpasning. Den har vært mye brukt i mange sammenhenger, mange av mine venner fikk den til svinesteken på et jubileum, også da tilberedt på lite kjøkken med fire gassbluss og ingen elektrisitet, så det føltes familiært å lage den på det lille hyttkjøkkenet.

Til fire personer trenger du:
3 små bokser hermetisert mais, evt. 6 maiskolber som du skjærer frøene av.
1 boks fløte
Godt med muskat
En god klype cayennepepper
Salt og pepper

For en litt annen variant er det godt med fersk vårløk som has i rett før servering.

Varm mais med litt smør i ei gryte. Tilsett fløte og krydder, kok og og la boble på lav varme til det tykner. Når jeg kan liker jeg å kjøre den litt med en stavmikser, men den er helt grei når den er mer ‘naturell’. Har du ikke stavmikser så kan du godt bruke en potetstapper for å knuse endel av maisen for å tykne sausen enda litt mer.

Velbekomme!

Tore


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.