Pai

Pai

Forsøksmiddag, det vil si pai er hverken nytt eller særlig spennende, men det er alltid morsomt å eksperimentere litt.
Siden jeg hadde en pakke med filodeig liggende i fryseren tenkte jeg det kunne være morsomt å lage noe med den, men hadde ikke lyst til å lage vårruller eller samosa, så da ble det pai.

Start med paiform, pensle den med smeltet smør slik at filodeigen ikke brenner seg i bunnen.

Legg filodeigen med en av spissene innover mot midten av paiformen, legg de påfølgende overlappende, pensle med smør eller en lett pisket eggeplomme slik at lagene klebrer seg til hverandre.

Legg i fyllet og brett filodeigen inn over toppen av paien.

Til fyllet brukte jeg
500 g kjøttdeig
litt bacon
1/2 løk
endel spinat
3 egg og litt melk til en eggstand
salt og pepper
noen rester av gruyere ost jeg hadde liggende.

Stek kjøttdeigen med løk og spinat i en stekepanne, pisk egg og melk til eggstanden og riv ost. Ha kjøttfyllet i først, så eggstanden, bland forsiktig, legg osten over, dekk paien med filodeigen, osten kan evt. has på toppen av filodeigen.

Stek på ca.180C midt i ovenen til filodeigen er fin og gylden.

Paien smakte fortreffelig, ikke så ulikt en kjempe vårrull, men det kunne jeg vel nesten ha forventet når jeg brukte filodeig.

pai


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.