Tyrkisk Linsesuppe

Hverdlinsesuppeagsmat på bordet i dag, Tyrkisk linsesuppe er en tykk og god suppe som virkelig passer til de litt mørke, kalde vinterdagene vi er inne i nå. Suppen er veldig enkel å lage og tar ca. en halv time med forberedelser og koking.
 

Til 4 personer

2 fedd hvitløk
1 løk
1 ts paprikapulver
1 dl røde linser
400 g hakkede tomater på boks
1 liter grønnsakskraft eller kyllingkraft
1/2 dl bulgur
Kayenepepper
1 ts Spisskumen
1 ss honning, gjerne akasiehonning
Salt og pepper
1/4 sitron
Smør og olje til steking

  • Rens og hakk løk, finhakk hvitløk.
  • Surr løken blank i en gryte med smør og olivenolje, tilsett hvitløk og surr videre.
  • Ha i paprikapulver, spisskummen og linsene (sjekk at de ikke krever bløtlegging)
  • Tilsett kraft (ev. vann og buljongterning).
  • Kok opp og la putre i 20 min.
  • Tilsett bulgur, en skivspiss kayenepepper og tomatene. La putre viderer i fem minutter.
  • Tilsett honning og ferskpresset sitronsaft.
  • Smak til med salt og pepper.

Server rykende varm med godt brød.

Leave a Reply