Helstekt ørret.

Helstekt ørret.

Fried trout with boiled potatoes and lettucePå hyttetur i helga, og da kan man jo servere noe enkelt med velsmakende til middag. Vi er heldigvis på en velutstyrt hytte med strøm og stekovn, så falt  valget på fisk, nærmere bestemt helstekt ørret.

Denne oppskriften er like enkel som den er god. Det er få ingredienser, men det gjør bare retten bedre: oppskriften er lett og rask, og smakene rene og klare. Oppskriften har jeg fått av en god venninne og jeg har selv brukt den i mange år.

Beregn ca 300gr. fisk pr. person når fisken er hel, filetter vil også gå, men beregn da 200 gr. pr. pers. Jeg vil anbefale å bruke hel fisk, det gir best resultat.

Det fine med denne retten er at når alt er ferdigstekt og du åpner pakken med fisk på bordet slik at alle får forsynet seg, så har du en fiks ferdig saus til fisken.

 

 

 

 

For middag til fem trenger du

 

1,5 kilo øret, en hel ørret,

1 boks Creme fraiche

4 vårløk, skjært i tynne strimler

1 surt grønt eple, skjært i tynne strimler

Noen skiver smør

Aluminiumsfolie

  • Forvarm ovnen til 175 grader
  • Bland eple, vårløk og creme fraiche
  • Rensk fisken hvis dette ikke allerede er gjort.
  • Fyll bukhulen med creme fraiche blandingen
  • legg noen skiver smør på fisken
  • Pakk godt inn i aluminumsfolie
  • Stek i ca. 20 minutter pr. halvkilo fisk, så med 1,5 kilo trenger du ca. 1 time

Server med ditt valg av tilbehør, jeg liker godt råstekte poteter, agurksalat og en frisk salat til.

Velbekomme

 

 

 



Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.